Otvárame nezávislé kultúrne centrum RAMAGU ATELIÉR

od | dec 27, 2017 | Aktuálne

V Zamagurí sa 12. januára otvoria brány RAMAGU ATELIÉRU. Ten sa nachádza v Spišskej Starej Vsi, na ulici Slov. nár. povstania v budove, ktorá je roky známa pod názvom „u Bobka“. Ide o priestor na poschodí, ktorý v minulosti slúžil pre účel pohostinstva. RAMAGU, o. z. sa tu však rozhodlo vytvoriť centrum svojho pôsobenia.

Komorný klubový priestor

RAMAGU ATELIÉR má kapacitu 90 stoličiek. Je koncipovaný ako komorný klubový umelecký priestor, ktorý má za účel prinášať divadlo, filmy, hudbu, výstavy, súťaže, diskusie či ďalšie možnosti spoločenského diania. Je vybavený javiskom, filmovým plátnom, priestorom na sedenie a barom, ktorý ponúka štandardný nápojový sortiment. Interiér pracuje prioritne s drevom, pretože symbolom divadla sú odjakživa dosky, ktoré, ako sa hovorí: „znamenajú svet“. Zaujímavosťou sú napríklad stoličky, ktoré boli dávané dokopy takmer polroka. Ide o rovnaké kusy stoličiek, vyrobené v rokoch šesťdesiatych, ktoré RAMAGU ATELIÉR nadobúdal postupným zháňaním na rôznych miestach v regióne, následne boli ošetrené a maľované vo farbách interiéru. Ďalšou pozoruhodnou záležitosťou je ručná maľba Lucie Kaňukovej, ktorá zaberá plochu 50 m2. Ide o motívy, ktoré zobrazujú niekoľko foriem umenia, ktoré sú blízke práve RAMAGU. Kráčajúc po schodoch do sály RAMAGU ATELIÉRU  vás budú sprevádzať fotografie a plagáty, ktoré zobrazujú osemročnú cestu RAMAGU, ktorá viedla práve k otvoreniu samotného umeleckého priestoru.

Program

Počas roka pôjde o viac ako 60 podujatí, ktoré zohľadňujú vystúpenia profesionálnych i neprofesionálnych umelcov. Na programe sú tiež rôzne súťaže, výstavy, aktivity pre základné i stredné školy. Každý mesiac bude aktualizovaný program na nasledujúce obdobie a bude k dispozícii na stránke www.ramagu.sk. Vzhľadom na kinoplátno vám radi ponúkneme aj priame prenosy niektorých športových podujatí.

Otváracie hodiny  

RAMAGU ATELIÉR môžete navštíviť aj mimo kultúrnych podujatí. Otvorené bude počas štvrtkov, piatkov, sobôt a nedelí, kedy bude možné tento priestor využiť ako pohostinstvo, ktoré ponúka sortiment zo štandardného nápojového lístka. Ak teda hľadáte miesto pre stretávanie sa s priateľmi pri dobrom pive, víne, káve či čaji, budeme radi, ak zavítate práve k nám.