Zaujímavosti posledných mesiacov. Leto bolo silné!

od | aug 9, 2018 | Aktuálne

V mesiaci júl sme v rámci podujatia Kláštorné kultúrne leto 2018 uviedli našu novú rozprávku- Na kráľovskom dvore. Na motívy rozprávok O lenivom kráľovi a Cisárove nové šaty napísala scenár Lívia Dermová a kolektív sa spoločne pustil do réžie. V hre sa herecky predstavia Zdenko Dudžák, Lívia Dermová, Lukáš Marhefka a prvý krát aj mladá Starovešťanka Lenka Kovačíková. Oficiálnu premiéru rozprávky pripravujeme na september. V ateliéri RAMAGU sme vám v júli priniesli 4 podujatia. Novinkou bol tzv. folklórny večer, ktorý naplnil kapacitu nášho priestoru skupinkami mladšej i staršej generácie. V programe vystúpila Ženská spevácka skupina Tižinka z Dolnej Tižiny spolu s ľudovými rozprávačmi a Ľudová muzika Flisok. V júli sme odohrali 5 divadelných predstavení.

Zaujímavým večerom v našom Ateliéri RAMAGU bol tzv. Zamagurský súboj obcí, v ktorom si obce Zamaguria zmerali svoje sily vo vedomostnom kvíze a hudobnom pexese. Víťazom súboja sa stala obec Spišské Hanušovce. Súboja obcí sa zúčastnili aj Zálesie, Lechnica, Reľov a FS Maguranka zo Spišskej Starej Vsi.

13. mája sme uviedli premiéru nášho nového divadelného predstavenia – Guroľské pošodky 2. Ide o pokračovanie humorného kabaretu Guroľské pošodky 1, ktorý sme pri príležitosti dňa matiek odohrali v rovnaký deň v obci Lechnica. Dni od 20.-23. mája sme trávili v Nestville parku v Hniezdnom, kde sme už tradične vytvorili interaktívnu prehliadku s názvom Rozprávkovo. Určená bola pre deti základných a materských škôl, rovnako pre celú rodinu. Tento rok bol témou Pavol Dobšinský a 190.výročie narodenia tohto známeho slovenského rozprávkara.  V máji sme predstavením v Tvarožnej uzatvorili sezónu literárneho pásma pre deti. Interaktívne pásmo na motívy rozprávok Pavla Dobšinského sme odohrali v mnohých obciach širšieho regiónu.