RAMAGU sa stalo súčasťou komunity BYSTRINY

od | mar 10, 2021 | Aktuálne

Bystriny sú komunita, kde sa stretávajú aktívni ľudia, ktorých spája túžba robiť svet okolo seba lepším. Jedni tu odbornú pomoc hľadajú, iní bezplatne ponúkajú. A úplne najlepšie je, ak hľadači pomoci sami ponúkajú pomocnú ruku v čomsi inom. Vďaka tomuto „trhovisku dobra” to má ľahšie ktokoľvek, kto chce prispieť k lepšej spoločnosti.

Ide o občianske združenie, ktoré vzniklo odčlením časti tímu od Aliancie Fair-play. Dôvodom pre vznik Bytrín bola potreba pomôcť vrátiť do slovenskej spoločnosti viac dôvery v inštitúcie aj samých seba. Veríme, že mnohé inšpiratívne a zaujímavé projekty, ktoré doteraz narážali na rôzne prekážky, dokážu napredovať práve vďaka spolupráci a pomoci. Bystriny chcú prispieť k tomu, aby sa aktívni ľudia viac prepájali a stali sa spolu silnejšími. Okrem samotnej platformy Bystriny organizujeme aj odovzdávanie ocenenia Biela vrana, ktoré sme v roku 2019 prevzali od Aliancie Fair-play a Via Iuris.

Bystriny: „Spájame občianske iniciatívy či aktívnych občanov, ktorí menia svoje okolie k lepšiemu. Ďalej ich prepájame na odborníkov a dobrovoľníkov z najrôznejších oblastí ochotných nezištne pomôcť kontaktom, radou, brigádou, či odbornejšími zručnostiam. Aj takýmto spôsobom Vám vieme pomôcť. Pokiaľ ste iniciatíva, občianske združenie, skupina nadšencov alebo aktivista, jednotlivec, ktorí sa snaží meniť svet alebo svoje okolie k lepšiemu alebo presadzujete verejné dobro či záujem či riečenie pre vašu komunitu, pridajte sa.“

Viac na: http://www.bystriny.sk